1 hét múlva indul a qvik, Magyarország új fizetési módja!

Tovább épül a hazai digitális fizetési infrastruktúra. Minden, elektronikus fizetések iránt érdeklődő szempár szeptember 1-jére szegeződik. Érthető, hiszen a Magyar Nemzeti Bank és a GIRO Zrt. a hazai bankrendszerrel karöltve Magyarország új fizetési módját hozza el a fogyasztók számára.

Olcsó, gyors és biztonságos. Ezek azok az ígéretek, amelyeknek a qvik eleget tesz fizetési helyzettől és adatbeviteli módoktól függetlenül. Fizetőfélnek és kedvezményezettnek ugyanúgy megéri majd alkalmazni a kedvező árazású és a kereskedők számára gyorsabb fizetési módot. Használjunk akár QR kódot, deeplinket vagy NFC-s megoldást – ami érintéses azonnali fizetést eredményez, egyaránt élvezhetjük innovatív előnyeit.

A qvik térben és időben is új dimenziókat nyit meg az elektronikus fizetések értelmezésében, ugyanis bevezetésével online és fizikai térben egyaránt fizethetünk vele. Versenyt teremt a meglévő fizetési módok között, erősíti a hazai pénzügyi infrastruktúrát, miközben a készpénz visszaszorításra vonatkozó stratégiai célunkat is támogatja. A fogyasztók számára ingyenes, emellett korlátozás nélkül, mindenki számára elérehető a mobilbanki applikáció segítségével. Az egységes megjelenést, ezzel pedig a magas minőséget a már megjelent MNB ajánlás szavatolja. Várakozásunk, hogy a rendszer felfutása dinamikus tempóban érkezik a gyors és zökkenőmentes fizetési élménynek köszönhetően, vagyis hamarosan mindannyian találkozhatunk vele magánemberként is a kiskereskedelmi és online boltokban egyaránt.

Társaságunk a pénzintézetekkel, a Magyar Nemzeti Bankkal és az Aggregátorral szoros együttműködésben dolgozott, melynek során a GIRO Zrt. minden támogatást megadott a fizető fél oldali bankoknak, akikre a jogszabályi kötelezettség hárul. Létrehoztuk az EAM szabványt, lefejlesztettük a GIRO oldali rendszerelemeket; úgy mint a tanúsítványtár, domain regisztrációs felület. Megalkottuk a sémához tartozó kifogáskezelési eljárásokat, az azt támogató rendszert, meghatároztuk a jogi kereteket - így teremtve egy komplex és teljesértékű fizetési sémát.

Jelenleg a bankok kötelező éles üzemi tesztelése zajlik, élesítést gátló hiba nem ismert, mi készen állunk a rajtra!