Ünnepel a hazai pénzforgalom

30 éve váltottuk ki a bankközi átutalási forgalom papír alapon történő, manuális, több napig tartó feldolgozását, szeptember 1-től pedig már ott lapul a zsebünkben az azonnali fizetésen alapuló QVIK tranzakciók lehetősége!

2024 egy igazán jelentős évszám a GIRO Zrt. életében; 30 éve vezettük be a napon túli elszámolást biztosító, BKR informatikai rendszert, 15 éve indult útjának az éjszakai feldolgozást lehetővé tevő InterGIRO1, így az átutalások onnantól kezdve már másnap reggel teljesültek. A fejlődés sokáig nem váratott magára, néhány éven belül elérkezett a napon belüli elszámolást biztosító szolgáltatás, az InterGIRO2, aminek köszönhetően már naponta 5x történt meg a klíring.

Kerek évszámot ünnepelünk abban is, hogy Társaságunk 10 éve került a Magyar Nemzeti Bank tulajdonába, azóta tovább sűrítettük a napon belüli elszámolási ciklusokat, majd pedig érkezett a folyamatosan, a nap 24 órájában elérhető, az elszámolási rendszerek eddig ismert csúcsát jelentő azonnali fizetési rendszer.

Nagy léptékű innovációs sarokpontok az elektronikus pénz-, illetve elszámolásforgalmú korszakunkban néhány évtized leforgása alatt, melyek egymásra épülve járultak hozzá az azonnali fizetés fizetési móddá válásához.

A qvik bevezetésével a Magyar Nemzeti Bank és a GIRO Zrt. a hazai bankrendszer közreműködésével megkoronázta a hazai digitális pénzforgalmat. A qvik elindulásával egy olyan elektronikus fizetési trendbe illeszkedünk, amely nem számít kézenfekvőnek Európa szerte sem: három adatbeviteli móddal (QR kód, deeplink és NFC) lefedjük a teljes fizikai és online vásárlási teret, így biztosítva annak a lehetőségét, hogy bárhol gyorsan és zökkenőmentesen bonyolódjon a pénzforgalom.

Kerüljön sor bármilyen típusú vásárlásra, intézzük azt a weben vagy az üzletekben, már szinte semmi nem akadályoz meg minket, felhasználókat, hogy ingyenesen egyenlítsük ki a tartozásunkat, mégpedig a kereskedő számára azonnali jóváírással, számára kedvezőbb díjakkal. Egy valódi nyertes-nyertes helyzet, mely a kártyás piaci versenyre is élénkítő hatással lehet.

Köszönjük a partnereinknek az együttműködést, a Magyar Bankszövetség támogatását, szemünk előtt épül a nemzeti digitális fizetési ökoszisztéma. Ünnepel a hazai pénzforgalom!