WebHandler - távoli tanúsítványcsere

A WebHandler távoli tanúsítványcsere szolgáltatás, a felhasználói tanúsítványok távoli, ügyfél oldali végpontról történő egyszerű cseréjét teszi lehetővé a GIROLock felhasználók részére. A szolgáltatás segítségével a GIROLock kártya (hordozó) cseréje nélkül az eredeti tanúsítvánnyal mindenben egyező adattal új tanúsítvány, valamint új RSA kulcspár kerül a kártyára. A tanúsítvány kiadásának dátuma a WebHandler alkalmazással történő csere dátuma, a tanúsítvány érvényességi ideje ettől a dátumtól számított 395 nap.

A GIRO Zrt. a szolgáltatás keretében minden hónap 5. (ötödik) napján listát készít az ügyfélhez tartozó, 40 (negyven) napon belül lejáró, WebHandler jogosultsággal rendelkező felhasználók tanúsítványairól, amelyet elektronikus úton juttat el az ügyfél részére a GIROLock szerződés mellékletében megadott kapcsolattartók e-mail címére.

A WebHandler szolgáltatásra való jogosultság a felhasználó első tanúsítványának kiadásakor automatikusan beállításra kerül.

A szolgáltatás igénybevételének előnyei:

  • nincs átfutási idő az új kártya kiadása és az új PIN-kód postázás miatt (alap gyártási folyamat – lejárat előtt 30 nappal automatikus újragyártás),
  • kevesebb az adminisztrációs feladat,
  • költséghatékony,
  • környezetbarát.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:

  • élő GIROLock szerződés
  • hálózati beállítások megrendelése (GIROHáló-n igénybevett szolgáltatás megrendelő kitöltésével - egy felhasználó gépéről, pl. rendszergazda, vagy minden Felhasználó, saját gépről),
  • érvényes tanúsítvánnyal ellátott, Felhasználó nevére szóló GIROLock kártya (lejárat előtti 40. naptól cserélhető, lejárat utáni cserére nincs lehetőség).

Kapcsolódó dokumentumok

WebHandler kezelői kézikönyv 5.0

Kapcsolat