GIROBankváltás

A GIROBankváltás szolgáltatás a pénzforgalmi szolgáltatóknak (bankok, takarékszövetkezetek) nyújt hatékony támogatást az egyablakos fizetési számla váltás lebonyolításához. A szolgáltatás alapját képező rendszer zárt, kiemelt biztonságú csatornán érhető el, és használatával a banki oldalon jelentősen csökkennek a bankváltásokkal kapcsolatos operációs feladatok.

Az Európai Parlament és a Tanács 2014/92/EU irányelve (Payments Account Directive - PAD) hazai jogrendszerbe való átültetése a Kormány 263/2016. (VIII.31.) rendelete, amely szabályozza a fizetési számla váltás folyamatát.

Bankváltás

A GIROBankváltás szolgáltatás keretében a GIRO Zrt. a korábban a Magyar Bankszövetség által ajánlásként közzétett űrlapokat alapul véve és a fizetési számlaváltást szabályozó kormányrendeletnek való megfelelést szem előtt tartva alakította ki az üzenetszabvány formátumot és az üzenetek továbbítását végző alkalmazást.

A GIROBankváltás szolgáltatás a GIRO Zrt. által üzemeltetett kiemelt biztonságú, zárt kommunikációs csatornán elérhető alkalmazás, amelynek segítségével a fizetési számlaváltással kapcsolatos, bankokra háruló operációs feladatok jelentősen csökkennek, és használatával a bankok az ide vonatkozó rendeletben kötelezően betartandó előírásoknak is könnyebben eleget tudnak tenni.

A GIROBankváltás alkalmazás webes felületén keresztül az üzenetek manuális rögzítése mellett lehetőség van a szabványos üzenetformátumok excel formátumban történő feltöltésére is. Az import funkció azoknak a szolgáltatást igénybe vevő bankoknak jelent könnyebbséget, amelyek a saját folyamataikban a fizetési számlaváltással kapcsolatos feladatokat részben vagy teljesen automatizálták. Az alkalmazás webes felülete kontrollált környezetet, nyomon követhető folyamatokat és ellenőrzési funkciókat biztosít a pénzforgalmi szolgáltatók számára:

Bankszámlavátlás

Sokan gondolják azt, hogy bankszámlát váltani nehéz, körülményes, hosszadalmas és költséges folyamat. Ez ma már nem így van! Az Európai Uniós és a hazai szabályozásnak köszönhetően ma már egyszerűen, új bankunk segítségével válthatunk bankszámlavezető bankot. A szabályozók és a Magyar Nemzeti Bank célja, hogy a fogyasztókat segítse, ezáltal megfelelő és egészséges versenyt tartson fent a lakossági bankszámlát vezető bankok között. Ennek a törekvésnek az eredménye az egyszerűsített bankszámlaváltás kialakítása.

Mi is az az egyszerűsített bankszámlaváltás? Az egyszerűsített bankszámlaváltás lényege, hogy egyszerűen, banki ügyintéző segítségével, a Magyar Nemzeti Bank által szabályozott folyamatok szerint tudunk váltani. Ma már bankot / bankszámlát váltani nagyon egyszerű!

Bízunk benne, hogy rövid tájékoztatónk felkeltette érdeklődésüket, további információval kollégáink az info@mail.giro.hu címen vagy a GIRO Zrt. +36 (1) 428-5623-as telefonszámán állnak rendelkezésükre.

Kapcsolódó dokumentumok

GIROBankváltás Üzletszabályzat 2017.08.01.

Bankszámlaváltáshoz tartozó ajánlott nyomtatványok

Kapcsolat