GIROFix

A GIROFix szolgáltatás alacsony fejlesztési igények mellett, interneten keresztül biztosít lehetőséget fizetési kérelmek tömeges benyújtására, melynek keretében a GIRO Zrt.:

  • Befogadja a szabványban meghatározott formátumú fizetési kérelmeket tartalmazó kötegeket

  • Elvégzi a kötegek átalakítását egyedi fizetési kérelem és a fizetési kérelem visszahívás üzenetekre

  • Az egyedi üzenetek sorba állítását követően a GIROInstant rendszeren keresztül továbbítja a fizető felek szolgáltatói felé

  • A fizetési kérelem és a fizetési kérelem visszahívás üzenetekre érkező válaszüzeneteket óránként, kötegekben rendezve teszi elérhetővé a küldő fél számára

GIROFix

A szolgáltatás mind a saját ügyviteli rendszerbe ágyazható API elérésen, mind a GIRO Zrt. által ingyenesen biztosított GIROFix kliensalkalmazáson keresztül is igénybe vehető. A GIROFix kliens a kommunikációs protokoll fejlesztési igénye nélkül biztosítja a használatot, tovább egyszerűsítve ügyfeleink számára a bevezetést. Az internetes elérés szintén a gyors és költséghatékony csatlakozást teszi lehetővé, miközben az alkalmazott technikai elemek garantálják a szolgáltatástól elvárt magas fokú biztonságot.

A GIROFix szolgáltatással egyszerűen, hatékonyan és rendkívül kedvező feltételek mellett nyílik lehetőség a 21. század digitalizációs ügyféligényeit kielégítő, elektronikus úton történő díjbeszedésre. Ügyfeleink az egyszerűsített csatlakozási folyamatnak köszönhetően a GIROFix szerződés megkötését követően néhány napon belül elkezdhetik a tesztelést.

A GIROFix szolgáltatásról további részletek a BKR Üzletszabályzat 19.3.2.3. fejezetében, valamint az Üzletszabályzat 27. számú mellékletét képező Fizetési kérelem üzenetáramlási folyamatleírás 6. fejezetében találhatók.

GIROFix tranzakció címzése másodlagos számlaazonosítóval

A fizető félnek a fizetési kérelem indítása során lehetősége van a kedvezményezett fizetési számlaszámának és számlatulajdonos nevének megadása helyett a tranzakciót másodlagos számlaazonosító (e-mail cím, mobiltelefonszám, illetve adóazonosító jel vagy adószám) használatával benyújtania a pénzforgalmi szolgáltatójának.

Amíg a közvetlen fizetési kérelem csatlakozás esetén jelenleg csak az arra jogosult, pénzforgalmi szolgáltatónak minősülő ügyfelek vehetik igénybe ezt a funkciót, a GIROFix szolgáltatás keretében minden ügyfél rendelkezésére áll a másodlagos azonosítóra történő címzés.

További információ

A szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban, illetve kérdés esetén kérjük, hogy keressék bizalommal ügyfélkapcsolati kollégáinkat az info@mail.giro.hu e-mail címen vagy a +36 1 428 5623 telefonszámon.

Kapcsolódó dokumentumok

BKR Üzletszabályzata 2021.05.31.

BKR Üzletszabályzat 25-29. számú mellékletei 2021.05.31.

BKR Díjszabályzata 2021.05.31.

GIROInstant átutalási limitösszeg és fizetési kérelem nyilvántartás 2021.12.01.

GIROInstant átutalási limitösszeg és fizetési kérelem nyilvántartás 2022.01.01.

Fizetési kérelem

Egyedi fizetési kérelem küldő szolgáltatás

Bővebben

GIROLock

Hitelesítési szolgáltatás

Bővebben

Kapcsolat