Szolgáltatások új ügyfeleinknek

BKR

A GIRO Zrt. által működtetett Bankközi Klíring Rendszer (BKR) a belföldi forint átutalások és beszedések bankközi elszámolását végző fizetési rendszer. A BKR közvetlen résztvevői (Klíringtagok) és közvetett résztvevői (Klíringtagok levelezettjei) a belföldi pénzforgalmi szolgáltatók. A GIRO Zrt. kizárólag a BKR közvetlen résztvevőivel áll szerződéses kapcsolatban.

A BKR – a háttérben három központi elszámolási rendszerrel – három elszámolási módban működik. Az éjszakai elszámolási módot az InterGIRO1 (IG1) rendszer, a napközbeni többször elszámolást az InterGIRO2 (IG2) rendszer, az azonnali elszámolási módot a GIROInstant rendszer biztosítja. A három elszámolási rendszer között nincs átjárás. Az IG1 rendszer BKR szabványnak, az IG2 és a GIROInstant rendszer ISO20022 (UNIFI) szabványnak megfelelő megbízásokat dolgoz fel.

GIRinfO

A GIRinfO egyedülálló eszköz a hitelezési kockázatok csökkentésében, segítve a hitelezői ügyféladatbázisok minőségének javítását, illetve a járműfinanszírozással kapcsolatos információs igények kielégítését.

Fizetési kérelem, GIROFix

A fizetési kérelem a kedvezményezett fél által kezdeményezhető, egyedi, előre kitöltött azonnali átutalási megbízás, ami a GIROInstant rendszeren keresztül továbbítható a fizető fél részére, aki akár egy gombnyomással jóváhagyhatja azt, és azonnali fizetésként, másodpercek alatt teljesülhet a tranzakció.

A fizetési kérelem szolgáltatást bármely vállalkozás vagy intézmény igénybe veheti, akár közvetlen csatlakozással, egyedi tranzakciók beküldésével, akár tömeges tranzakciók indításával a GIROFix szolgáltatásunkon keresztül, amely a nem időkritikus fizetési kérelmek kötegelt kezelését biztosítja egyszerűsített módon.

Kapcsolat